Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er en bynær zoologisk have, der ligger nær Aalborgs centrum. Hvert år bliver parken besøgt af omkring 400.000 gæster.

Hvad er Aalborg Zoo?

Aalborg Zoo er en zoologisk have med beliggenhed i Aalborg. Det er en af de mest populære turistattraktioner i hele Danmark, hvilket også kan ses på deres besøgstal.

I løbet af de seneste par år har de i høj grad udmærket sig ved at have stort fokus på både bæredygtighed og naturbevarelse. Af denne grund spiller de også en stor rolle i op til flere internationale projekter som fx dyrebeskyttelse og avl, formidling af viden samt forskning og fokus på Fair Trade-produkter.

Hvor mange dyr er der i Aalborg Zoo?

I parken, der har en størrelse på hele otte hektar, er der gjort plads til 2.300 dyr. De mange dyr er fordelt på omtrent 125 forskellige arter. Der bliver dog jævnligt skiftet ud i deres bestand af dyr, hvorfor det ikke kan garanteres, at disse tal er 100 % retvisende.

Blandt de mange dyr finder du alt fra afrikanske vildhunde og asiatiske løver til vortesvin og myreslugere. Dertil har de selvfølgelig også et hav af forskellige krybdyr og fugle.

Hvad det vil sige er, at der er tale om en zoologisk have, der har noget at byde på for alle. Uanset hvilken type dyr, du foretrækker at se på, så kan du være helt sikker på, at der i zoologisk have i Aalborg er en lang række dyr, du vil finde interessante.

Hvor gammel er Aalborg Zoo?

Aalborg Zoo er ikke ligefrem en ny zoologisk have. Faktisk har den været åben i hele 85 år. Den blev nemlig indviet og åbnet for førte gang i april 1935.

Siden dengang er der dog sket rigtig meget, og der er kommet en lang række nye arter til. Det er også et klart bevis på, at der er tale om en zoologisk have, der formår at udvikle sig. Hvis du har været i haven før, er det slet ikke sikkert, at det er de samme dyr, der er der denne gang.

Det medfører også, at det er et sted, hvor man kan blive ved med at komme. Det handler dog ikke blot om, at der altid er nye og spændende dyr at se. Det handler i lige så høj grad om, at de formår at skabe interessante arrangementer for hele familien.

Hvor stor er Aalborg Zoo?

Aalborg Zoo er ikke helt så stor som fx København Zoo, der har et areal på 11 hektar. Deres areal lyder nemlig på otte hektar, hvilket dog har været nok til at gøre plads til et stort antal dyr.

I og med, at det er et stort areal, skal man også være forberedt på, at man kommer til at gå rigtig meget, hvis man beslutter sig for at besøge den zoologiske have i Aalborg centrum.

Hvis du har i sinde at have børnene med, er det derfor en god idé at overveje en trækvogn. Så kan børnene få sig en lille pause, når de er trættet af gå. Heldigvis er der masser af spisesteder, hvor der kan købes mad og drikke til hele familien.

Ønskes det, er det også muligt at nyde medbragt mad og drikke. Der er bænke og borde overalt i haven, hvorfor man med garanti kan finde sig et sted, hvor man kan sidde sammen med resten af familien – også på de dage, hvor der er mest travlt.

Det inter­nationale avlssamarbejde til bevarelse af truede dyr

Aalborg Zoo er en del af det inter­nationale avlssamarbejde til bevarelse af truede dyr. De kan desuden bryste sig af at være den første zoologiske have i hele verden, der blev miljøcertificeret. Ligeledes gør de også meget ud af naturbevarelse, som er deres overordnede formål.

På op til flere fronter har de derfor også formået at markere sig med diverse former for natur- og miljøbevarende projekter. Blandt andet har de gennem mange år støttet Payamino-indianernes kamp for at bevare op mod 60.000 hektar truet regnskov i Ecuador.

Derudover er de også hovedsponsor for et projekt i Sydafrika, der har som primært formål at beskytte hhv. elefanter og næsehorn mod krybskytteri. Sekundært bliver der på dette projekt også lavet forskning på dyrenes vandringsruter, valg af føde m.m.