Hvilket type lagen er det rigtige til din seng?

Annonce

Der findes mange forskellige slags senge og madrasser, og derfor findes der selvfølgelig også mange forskellige slags lagener. Nogle lagener kan bruges til flere forskellige formål, mens andre lagener er meget specialiserede til en enkelt type madras eller enkelt type seng. Det kan dog godt være lidt svært at finde hoved og hale i det hele, og derfor kan du herunder læse, hvilket type lagen der passer til dine behov.

Kuvertlagen

Kuvertlagenet er et af de mest populære lagener. Det fås i langt de fleste størrelser, så du kan bruge det, uanset hvor stor din seng er. Et kuvertlagen lægges uden om topmadrassen, så hvis din seng indeholder en topmadras, kan du her finde et kuvertlagen i højeste kvalitet.

Faconlagen

I modsætning til kuvertlagenet, sættes faconlagenet ikke kun rundt om din topmadras. Det sættes rundt om hele din madras, hvilket er smart af flere forskellige årsager. For det første giver det sengen et meget samlet udseende, så sengen virker mindre rodet og mere som en enhed. For det andet samler det også sengens forskellige komponenter, så du f.eks. ikke skal bøvle med en topmadras eller en anden øvre madras, der bliver ved med at glide af i tide og i utide. Faconlagenet er altså også et optimalt valg for rigtig mange mennesker.

Splitlagen til elevationssenge

Har du en elevationsseng, sidder du måske og tænker, at det da går galt med disse lagentyper til din seng. Og har det har du helt ret i. Især hvis du har en todelt elevationsseng, hvor den ene side kan hæves eller sænkes uafhængigt af den anden, kunne det hurtigt blive noget bøvl med de ovenstående lagener. Til det formål er der heldigvis opfundet nogle helt andre lagener, kaldet splitlagerne, som er delt enten i top eller bund. På den måde bliver det muligt at bruge elevationsfunktionen i sengen.

Skriv en kommentar