Studiebolig i Aalborg – Sådan indretter du den bedst!

Skal du begynde på et studie i Aalborg? Byen byder på et aktivt byliv samt gode uddannelser, og er dermed en god ”studieby”. Der er rig mulighed for forskellige studieboliger i Aalborgs gader. Om du skal til at finde den rette bolig, eller om du allerede har fundet den, er det vigtigt at tænke over pladsen. Mange studieboliger er nemlig små, hvis man bor alene. Det handler derfor om at udnytte pladsen bedst muligt. Det gælder også i fællesrum, hvis man er flere, der deler en lejlighed. Der skal være plads til alle. Læs med nedenunder for tips til, hvordan du kan indrette din studiebolig i Aalborg.

Indretning til en

Har du fundet en mindre lejlighed, som du skal bo alene i, er udnyttelsen af rummet dit vigtigste fokus. Typisk vil du muligvis skulle bo i en etværelseslejlighed. Det kan hurtigt blive klaustrofobisk at bo i. Det bedste du kan gøre, er at indrette lejligheden efter zoner.

Køb eksempelvis et lille spisebord, som du både kan spise ved og arbejde ved. Stil ligeledes din seng så langt væk fra dette som muligt, så du har en afslapningszone og en arbejdszone. Det kan muligvis gøre det nemmere at koncentrerer sig, når man skal læse eller skrive flere hundrede sider.

Opbevaring er ligeledes også vigtigt. Start med at rydde ud i alt dit tøj og dine ting, inden du flytter. Hvad bruger du egentlig hver dag? Dette er ikke altid nemt, men det gør selve indflytningen nemmere. Når du skal pakke ud, kan det være en god ide at have kasser og opdeling i dine skuffer og skabe. Herved kan du organisere dine ting bedre og have dem liggende separat fra hinanden. Det vil højst sandsynligt spare dig for en masse rod og kaos i den nære fremtid.

Fællesindretning i stuen

Skal du dele en studiebolig med flere personer, kan du bruge ovenstående tips til dit eget private værelse. Når det kommer til stuen, spisestuen og køkkenet, er det en god ide, at I alle sammen sætter jer ned og snakker om jeres egne behov. Hvad forventer I at bruge stuen til, og vil I have plads til store middage? Dette er en god ide at gøre, om man kender hinanden eller ej.

Når I så har snakket om rummenes funktioner, er det tid til indretningen. Oftest er stuen et sted, hvor der skal afholdes filmaftenener og lange snakke med et glas vin eller en øl. Find derfor den største sofa, I har plads til, så I alle sammen plus eventuelle gæster kan hygge sammen. Til filmaftenenerne er det ligeledes en god ide med et velfungerende TV. Det kan dog blive en dyr fornøjelse som studerende at købe et nyt TV. Køb TV på afbetaling og find popcornene frem med det samme – så skal der hygges.

De pengene, I sparer på TV’et, kan bruges på tæpper, puder og pynt. Mange studieboliger i Aalborg er nybyggerier og kan derfor nemt virke meget kolde og sterile. Tilføj derfor lidt hjemligt og hyggeligt, så hverdagen bliver lidt sjovere.

Skriv en kommentar