Tunge dyner er populære i Aalborg – læs her hvorfor!

Tunge dyner er blevet populære i Aalborg. En tung dyne er også det man kalder for en kugledyne. Den består af små kugler i stedet for dun som den traditionelle dyne består af. Der er mange grunde til, hvorfor man anvender en tung dyne kontra en traditionel dyne. Nedenfor kan du læse hvorfor den tunge kugledyne er blevet så populær.

Hvad der er specielt ved en tung dyne

Der er er flere undersøgelser, der viser, at en tung dyne kan være med at berolige kroppen om natten. Derfor er der flere, der afprøver, om den kan hjælpe dem til en bedre søvn, hvis de lider af for eksempel stress, ADHD, motorisk uro eller andre søvnproblemer. Forskning har vist, at vi har en vis mængde tyngde ned over sig, når man skal sove, så kan det i nogens tilfælde hjælpe dem til at finde ro hurtigere og få en bedre nattesøvn.

En dårlig nattesøvn er skidt for alle, men specielt skidt for personer der også kæmper med andre problemer. Dette gælder også hvis man skal koncentrere sig meget i løbet af dagen og bruge sit hoved. Det bliver ganske enkelt meget svære hvis man ikke kan sove ordentligt om natten. Nogen kan være bekymret for, om en kugledyne larmer. Det gør den ikke – den larmer ikke mere end en almindelig dyne, når du drejer og bevæger dig om natten.

Hvem kan bruge dynen?

Det kan alle, der sover dårligt om natten. Både børn og voksne kan have godt af at bruge en tung dyne. Hos børn er det vigtigt at de før deres søvn, fordi det er her deres krop hviler sig, og deres hjerner får en pause fra alt det, den lærer i løbet af dagen. Det gælder også for det helt lille barn, der måske har en masse motorisk uro. Her kan kugledynen for nogen, minde om at være tilbage i mors mave og det kan afhjælpe den dårlige nattesøvn.

Når barnet sover bedre, så vil mor og far også få en roligere nattesøvn og det vil være godt for alle parter i en familie. Men også voksne, der lider af søvnproblemer af den ene eller anden årsag, kan have gavn af en tung dyne. Det er ikke alle mennesker der sover bedre med en tung dyne, men mange oplever en bedre søvn af deres søvnproblemer, når de sover med en kugledyne.

Skriv en kommentar