Aalborg Bibliotek

Hovedbiblioteket i Aalborg er et stort bibliotek, der er placeret i Aalborg Midtby. Aalborg Hovedbibliotek, som de fleste betragter som værende Aalborg Bibliotek.

Det betyder dog ikke, at det er din eneste mulighed for at finde et bibliotek Aalborg. Under Bibliotekerne Aalborg er der nemlig hele 12 lokalbiblioteker. Ikke nok med det, så er der også både tre bogbusser samt HistorieAalborg.

Hvor ligger Aalborg Bibliotek?

Som der også er givet udtryk for herover, er Hovedbiblioteket at finde i Aalborg Midtby. Mere specifikt finder du det på adressen Rendsburggade 2. Her er der adgang til biblioteket fra et overdækket område.

Biblioteket er ganske nemt at finde, hvorfor du ikke skal være bekymret for, hvorvidt er et sted, du kan finde frem til.

Sådan får du adgang til biblioteket

Det kræver ikke noget specielt at få adgang til biblioteket. Fælles for alle afdelinger, der hører ind under Aalborg Bibliotekerne, som er biblioteksvæsenet for Aalborg Kommune er, at de er selvbetjente. Det vil sige, at du kan få adgang til biblioteket via dit sundhedskort. Det kræver dog, at du er tilmeldt som låner.

Det er naturligvis en klar fordel, at de har valgt at gøre det på denne måde. Det betyder nemlig, at du ikke er begrænset til at bruge biblioteket, når der er personale til stede. Hvis det passer dig bedre på andre tidspunkter, er der intet problem forbundet med dette.

Her er det dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke betyder, at du kan komme døgnet rundt. Der er stadig åbningstider at forholde sig til. Dog er der flere af bibliotekerne, der på hverdage har åbent fra kl. 08.00 helt frem til kl. 21. Derfor bør de fleste kunne finde et tidspunkt, der passer dem.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke blot noget, der gør sig gældende for Aalborgs Hovedbibliotek, men er derimod noget, der er gældende for alle biblioteker i kommunen.

Afdelinger under Aalborg Bibliotekerne

Som tidligere angivet, så er der hele 12 forskellige afdelinger under Aalborg Bibliotekerne. Det vil sige, at du ikke behøver at gøre brug af Hovedbiblioteket, hvis der er et andet bibliotek, der giver bedre mening for dig at gøre brug af.

Du har også mulighed for at gøre brug af de nedenstående biblioteker:

 • Biblioteket Grønlands Torv
 • Hals Bibliotek
 • Haraldslund Bibliotek
 • Hasseris Bibliotek
 • Løvvang Bibliotek
 • Nibe Bibliotek
 • Nørresundby Bibliotek
 • Storvorde Bibliotek
 • Svenstrup Bibliotek
 • Trekanten – Bibliotek og kulturhus
 • Vejgaard Bibliotek
 • Vodskov Bibliotek

Digitale tilbud

Herudover skal det selvfølgelig også nævnes, at de har en række digitale tilbud. Som registreret låner hos Aalborg Bibliotekerne får du naturligvis adgang til alle deres digitale tilbud.

Hvad det vil sige er, at du blandt andet får adgang til at se film på Filmstriben, ligesom du også kan låne både lyd- og e-bøger på eReolen.dk. Du behøver derfor end ikke at møde op på et af de fysiske biblioteker, for at få glæde af at være registreret som låner.

Livet på bibliotekerne

Hver eneste dag er der hele 5.100 gæster, der træder ind ad dørene på et af bibliotekerne i Aalborg. Det gør de selvfølgelig for at bruge deres faciliteter, låne materialer eller deltage i et af deres mange arrangementer og aktiviteter.

Hvert år bliver der afholdt op mod 1.000 aktiviteter for børn og voksne af Aalborg Bibliotekerne. Derfor bør der ikke herske nogen tvivl om, at der er aktiviteter og arrangementer at finde for alle og enhver.

Hvis du besøger et af de mange biblioteker på en helt almindelig dag, vil du derfor også kunne støde på mange forskellige personer. Det omfatter alt lige fra studerende og børn til bedsteforældre og foreninger.