Vil du gerne forsikre din investering? Kend til ETF-handel!

Flere laver investeringer end nogensinde før. I den forbindelse er især ETF-investeringer blevet en populær investeringsmetode. Undrer du dig over, hvad der gør denne investeringsmetode særligt populær? Og vil du gerne have nogle råd til, hvordan du kommer i gang med at investere i ETF’ere? Så kan du læse med her. 

De mange fordele ved ETF investeringer

I forhold til mange andre investeringsmetoder, er ETF’ere blevet kendt som en af de mest sikre – og dette er der faktisk mange årsager til! Men har du ofte stillet dig selv spørgsmålet: hvad er etf

En ETF er en investeringsfond. Det betyder, at når man investerer i en ETF, investerer man faktisk i flere forskellige aktiver, som er en del af denne investeringsfond. Når man investerer i en ETF, spreder man derfor automatisk sine investeringer, hvilket er et af de bedste råd, hvis man gerne vil lave mere sikre investeringer. 

Samtidig kan man forvente et stabilt og gennemsnitligt afkast, når man investerer i ETF’ere. Der er nemlig sjældent særlig stor chance for, at alle aktiverne oplever nedgang. Selvom der måske er 30% af aktiverne, som er faldet i værdi, vil der højest sandsynligt være nogle af de andre aktiver, som er steget i værdi – eller i hvert fald har holdt sig stabile.

Hvis du er nybegynder, opfordrer mange eksperter til at investere i ETF’ere. Du kan nemlig hurtigt undgå at opleve alt for store økonomiske tab. Mange gør dog oftest brug af ETF’ere i forbindelse med at lave gode langsigtede investeringer. ETF-handler giver nemlig sjældent et højt afkast, og derfor er denne investeringsmetode ikke set som en god kortsigtet investering.

Kom i gang med investeringer 

Når du først har fået styr på, hvad ETF’ere er, kan du komme i gang med at investere. 

Først og fremmest er det selvfølgelig altid vigtigt, at du laver din research. Hvordan ser markedet ud? Hvilke investeringsfonde er i nedgang – og hvilke stiger i værdi? Er dette det rette tidspunkt at investere på? Der er mange spørgsmål, som du bør stille dig selv. 

Når du er sikker på, at dette tidspunkt er det rette tidspunkt at lave investeringer på, kan du søge råd hos diverse investeringsbanker. Saxo Bank er en investeringsbank, som også kan hjælpe dig til at komme i gang med investeringerne i tilfælde af, at du har flere spørgsmål. Specielt hvis du er nybegynder, kan det være godt at søge rådgivning. 

Man kan selvfølgelig ikke forsikre sin investering på samme måde, som man kan forsikre sin bolig, sit kolonihavehus, sin bil og meget andet. Dog kan man tage nogle mere sikre investeringsvalg – og her kommer ETF’ere ind i billedet.